Show menu
Banner

Däckhotell i Örebro

Det är viktigt att ta hand om däcken till din bil. Vi hjälper dig gärna med allt ifrån beställning och montering av nya däck. Vi har flera alternativ på däck, både budget och premium fabrikat. Till hjulskifte inför sommar- och vintersäsongen samt förvaring av dina hjul i vårat däckhotell.


Vårat däckhotell

Vi har sedan många år ett populärt däckhotell där du som kund hos oss får hjälp med hjulskifte, tvätt och förvaring av dina hjul som inte är i bruk.

Du bokar tid i vår verkstad via telefon 019-20 73 10 eller via vårat bokningsformulär

Du lämnar bara din bil hos oss så tar våra serviceproffs hand om din bil; vi monterar av och tvättar hjulen, och gör en bedömning av dess skick. Sedan registreras och lagras däcken till nästa säsong. Vi monterar på de hjul som skall användas, kontrollerar lufttryck och drar åt dem med rätt moment. Du slipper bära, lyfta, krångla med hjulbultar m.m.

Har du upplevt något problem med hjulen/däcken såsom obalans eller kanske konstigt slitage? Berätta för oss så hjälper vi givetvis till med balansering och eventuellt nya däck eller kanske hjulinställning beroende på felet.

Här hittar du våra villkor för däckförvaring.


Vad gäller för vinter- och sommardäck?

På vintern, från den 1 december till den 31 mars ska du ha vinterdäck på bilen om det är vinterväglag. Vinterdäck är anpassade för kalla temperaturer medan sommardäck blir för hårda när det blir kallt.  

Om du har dubbdäck till bilen får du använda dessa från den 1 oktober till den 15 april. Senast den 15 april måste du byta från dubbdäck till sommardäck. 

Det är viktigt att du kontrollerar vinterdäckens mönsterdjup inför varje vintersäsong, vinterdäckens mönsterdjup ska vara minst 3 mm. Om däcken är slitna och inte har tillräckligt mönsterdjup måste de bytas ut. För din egen och dina medtrafikanters säkerhet!

Du kan läsa mer om vinterdäck och vinterväglag på Transportstyrelsen.se.