Show menu
Baner

Biodrivmedlet HVO-diesel

Peugeot fortsätter att ligga långt framme när det kommer till innovation och miljömedvetenhet. Nu ger Peugeot klartecken för tankning av personbilar och transportbilar med biodrivmedlet HVO-diesel. 

- Vi på Peugeot är stolta över våra motorer och ligger i framkant när det gäller bränsleeffektivitet och miljömedvetenhet. Att öppna för tankning med ett nytt biodrivmedel som HVO-diesel går precis i linje med vad vi på Peugeot står för, säger Martin Persson, produktchef transportbilar Peugeot Sverige.

HVO, Hydrogenated Vegetable Oil, är ett biodrivmedel som framställs av vegetabiliska oljor och/eller animaliska fetter. Det är fossilfritt, biologiskt nedbrytbart och står för ett lågt utsläpp av växthusgaser. HVO-diesel är ett godkänt drivmedel för flera lastbilsmodeller men kan nu på allvar ta steget in på transportbils- och personbilsmarknaden. 

Peugeot ger klartecken för biobränslet i samtliga Peugeot-modeller, såväl personbilar som transportbilar, som har dieselmotorer Euro 5 eller Euro 6, under förutsättning att HVO-dieseln uppfyller den europeiska normen EN 15940. 

- Det är med mycket glädje som vi kan ge klartecken för HVO-diesel i våra dieselbilar. Peugeot genomsyras av ett stort miljöfokus och därför är det fullt naturligt att vi är långt framme när det gäller nya biodrivmedel, säger Martin Persson, produktchef transportbilar Peugeot Sverige.